Çelikhan Devlet Hastanesi - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Çelikhan Devlet Hastanesi

Kategori : Devlet Hastanesi
İl : Adıyaman Özel Hastaneleri
Randevu : Çelikhan Devlet Hastanesi Randevu Almak İçin Tıklayınız
Tahlil Sonucu : Çelikhan Devlet Hastanesi Tahlil Sonucu İçin Tıklayınız
Fark : %
Telefon : 0 416 451 27 77
Randevu Telefonu : 182
Fax : 0 416 451 21 01
Link : Devlet Hastanesi web sitesi
Mail : celikhan1@saglik.gov.tr
Adres : Bahçelievler Mah. Hastane Cad. Çelikhan /ADIYAMAN

Doktorlarımız

Aile Hekimliği Polikliniği Uzm.Dr. İpek KARCI                         
Dahiliye Polikliniği Uzm.Dr. Ramazan DERTLİ                   
Acil Tıp

Prt.Dr.Mehmet Zeki ÖĞÜT

 

Prt.Dr.Ekrem ÖZDEMİR

 

Prt.Dr.Murat CENGİZ

 

Prt.Dr.Bekir BAYKAN

  Prt.Dr.Ayşe Güzin IŞIK
Evde Bakım Birimi Prt.Dr.Fadime Zümer Yakut
Diş Hastalıkları ve Tedavisi Dt. Yusuf  ZEYTİN                            
  Dt. Mehmet Barış ÇAKILKAYA
 

Refakatçilerin Uyması Gereken Kurallar

HASTA YATIŞ İŞLEMLERİ

Muayene bulguları ve tetkik sonuçlarınız değerlendirildikten sonra hastanızın yatarak tedavi edilmesi gerektiğine karar verilebilir. Bu durumda izlemeniz gereken işlemlerin sırası ise şöyledir:

Doktorunuz, hastanın yatmasına karar verdiğinde hastanemizce düzenlenmiş “Hasta Yatış Formu”nu doldurur.

Bütün işlemleri tamamlanmış yatış formu ile yatış işleminin yapılmış olduğu servise gitmeniz gerekmektedir. Yatış işlemi yapılan servise nasıl ulaşacağınız konusunda size poliklinik girişinde, mevcut olan “Danışma Birimlerimiz” yardımcı olacak ve yol göstereceklerdir.

Yatışı yapılan servise tüm işlemleri tamamlanmış yatış formu ile gelen hasta servis hemşiresince kabul edilecektir.

Servise kabulü yapılan hastanın yanında refakatçi kalınıp kalınamayacağı servis doktorunca; ziyaret saatleri, telefon ile ulaşma gibi bilgiler ise servis sorumlu hemşiresi tarafından size aktarılacaktır.

YATIŞTA GETİRİLMESİ GEREKENLER:

Hastanızın hastaneye yatmasına gerek duyulmuş ise ve siz de yatırmaya karar verdi iseniz, hastanızın hastanede yattığı sürece dışarıdan hiçbir şey getirmenize gerek yoktur. Ancak hastanın rahat etmesi ve hastanede yattığı sürece kendisini daha iyi hissedeceğini düşündüğünüz şeyleri getirmenizde bir sakınca yoktur. Şu tür malzemeler getirilmesi yararlı olabilir:

  • Pijama, terlik,
  • Diş fırçası-macunu,
  • Kitap, volkmen, dergi,
  • Sevdiği kişilerin ve/veya aile üyelerinin fotoğrafları
  • Daha öce yapılmış tüm tetkikleri ile alınmış tedavi var ise bunlara ilişkin elinizde mevcut olan her şeyin getirilmesi faydalı olacaktır.

Lütfen değerli olabilecek eşyalar getirmeyiniz. Ayrıca tedavisini olumsuz etkileyebilecek yiyecek alabilme olasılığını önlemek amacı ile yanında para bulundurulmaması da önerilir.

Tedavisi tamamlanan hastanın taburcu edilebilmesi için izlenmesi gereken bazı işlemler vardır ve taburcu işleminin yapıldığı saate göre işlemler değişiklik göstermektedir.

Mesai saatleri içinde taburculuk işlemleri:

Hastanın tedavisinin tamamlandığına ve taburcu olması gerektiğine hastanın doktoru/ları karar verir. Bu karar hasta ailesine sözlü olarak bildirilir ve hastanın hastanede yattığı sürece kendisine yapılan tüm tetkik, muayene, konsültasyon gibi bilgileri içeren “Epikriz” raporu hazırlanarak verilir. Servis Hemşiresince hasta ailesine teslim edilir.

Mesai saatleri dışında (16.00’dan sonra, hafta sonları ve resmi tatillerde) taburculuk işlemleri:

Hastanın tedavisinin tamamlandığına ve taburcu olması gerektiğine hastanın doktoru/ları karar verir. Bu karar hasta ailesine sözlü olarak bildirilir ve hastanın hastanede yattığı sürece kendisine yapılan tüm tetkik, muayene, konsültasyon gibi bilgileri ve ücretlerini içeren “Epikriz” raporu hazırlanarak verilir.

İsteğe bağlı Taburculuk işlemleri:

Bazı durumlarda hasta ailesi çeşitli nedenlerle (sosyal, ekonomik, ailesel, sunulan hizmetten memnun olmama tayin, göç vs.) hastasını taburcu etmek isteyebilir. Bu durumda hastanın doktorları aileye olası tüm riskleri anlatmakla yükümlüdür. Buna rağmen hasta ailesinin taburculuk istemesi durumunda ise “taburculuk işlemini kendisinin istediğini ve olası tüm risklerin sorumluluğunu aldığını gösterir imzalı bir yazı” alınarak işlemler yapılabilir. Bu durumda yapılması gereken işlemler diğer taburculuk işlemleri ile aynıdır.

 

REFAKATÇİ REHBERİ

Sevgili Refakatçiler;

Doktorunuz; hastanın yanında refakatçi olarak kalmanız yönünde karar vermiş ise; hem hastanızın, hem diğer hastalarımızın ve sağlık hizmet sunumunun daha iyi olabilmesi için lütfen aşağıda belirtilen hususlara dikkat etmeye çalışalım:

  • Tüm refakatçiler, hastane tarafından verilecek olan refakatçi kartlarını takmak zorundadırlar.
  • Zorunlu olmadıkça erkekler ile 18 yaşın altında olanlar refakatçi olarak kabul edilmemektedir.
  • Refakatçi olarak kalacak olan kimselere yatak verilememektedir.
  • Refakatçilerin kendi hastalarının bulunduğu oda dışındaki odalara girmemeleri hem kendileri hem de hastalarımızın yararınadır.
  • Refakatçilerimizin mümkün olduğunca az eşya getirmeleri ve getirmiş oldukları eşyaları klinikte gösterilen dolaplara yerleştirmeleri gerekmektedir. Refakatçilerimiz için gerekli olan temel eşyalar iç çamaşırı, pijama, terlik, diş fırçası ve macunu, havlu ve gerektiği kadar dış giyimdir.
  • Refakatçilerimizin dışarıdan yiyecek-içecek getirmeleri yasaktır.
  • Refakatçilerimizin hasta odası, banyo ve tuvaletleri mümkün olduğunca temiz kullanmaya dikkat etmeleri gerekmektedir.
  • Refakatçilerimizin; kliniklerde bulunan “Tıbbi Atık Çöp Kutusu”nu kullanmaları sakıncalıdır.
  • Refakatçilerimizin; sık sık refakatçi değişikliğine gitmemeleri, değişikliğin zorunlu olması halinde durumu klinik sorumlu hemşiresine bildirmeleri gereklidir.
  • Refakatçilerimiz, yemeklerini yemek saatlerinde yemeye gayret göstermelidirler.
  • Refakatçilerimiz klinikte kesinlikle sigara içemezler ve hasta etejerlerinde sigara bulunduramazlar. Bu hususta çok dikkatli olmaları gerekmektedir.
  • Refakatçilerimizin hasta yataklarına oturmaları ve yatmaları kesinlikle istenmemektedir.
  • Refakatçilerimizin; temel sağlık kurallarına dikkat etmeleri, sık sık banyo yapmaları istenmektedir.
  • Refakatçilerimizin hastalarımızın yatak korkuluklarını sürekli kapalı tutmaya dikkat etmeleri gereklidir.
  • Refakatçilerimizin her türlü istek ve şikayetlerini öncelikle klinik çalışanlarına iletmesi, çözüm için en kolay ve kısa olan yol olacaktır.
  • Refakatçilik süresinin bitiminde refakatçilerimizin hasta kayıt bölümüne gitmeleri ve refakatçi kartını iade etmeleri gerekmektedir.

Tüm bu hususlara dikkat etmeniz, sizin, hastanızın ve diğer hastalarımızın sağlığı ve tedavilerinin başarılı bir şekilde sağlanabilmesi için gereklidir. Lütfen uymaya dikkat edelim. Saygılarımızla…

GEÇMİŞ OLSUN

Anlaşmalı Kurumlarımız

SGK


SGK’ya bağlı hastaların Hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemize başvuru sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu ile internet üzerinden otomatik bağlantı sağlanarak hastalarımızın, sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağı kontrol edilir. Bazı durumlarda, hastalarımızın sosyal güvencesi olduğu halde internet üzerinden yapılan kontroller sırasında, kişinin sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağı bilgisi alınmaktadır. Sorunun çözümü için hasta bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumuna yönlendirilir ve Kurum tarafından sorun çözülünce hastaya muayene kaydı açılabilir. Hastanemize başvurmadan önce kurumun sağlık hizmetlerini karşılayıp karşılamadığı e –devlet şifresi kullanılarak https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kontrol edilebilir.

Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

A - İş Kazası


Bir iş yerinde çalışan sosyal güvencesi SGK olan çalışanın iş yerinde bulunduğu sırada herhangi bir durum sebebiyle yaralanması iş kazası olarak kabul edilir.

İş Kazası geçiren hastaların hastaneye başvurusu sırasında getirmesi gereken evraklar; 
Nüfus cüzdanı
Kazaya Şahit olanların imzaladığı vizite kâğıdı (Vizite kâğıdında prim gün sayısı tam olarak belirtilmiş olmalıdır. Vizite kağıdında iş yerinin kaşe ve imzası da olmalıdır.)
Kaza sonrasında Kaza yerinde düzenlenen ve iki şahidin imzalarının bulunduğu tutanak. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

- Ağır Özürlü, Sağlık Kurulu Raporlu


Ağır özürlü sağlık Kurulu Raporu bulunan hastaların hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Ağır özürlülük durumu sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmelidir. Raporda “ağır özürlü” bölümü “evet” olarak işaretlenmiş ise Sağlık Kurulu Raporu ile işlem yapılır ve hasta kaydı açılır. 

Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

C - İsteğe Bağlı Sigortalı


Sigorta primlerini İsteğe Bağlı Sigortalı olarak ödeyen hastaların, Sağlık Hizmetlerinden faydalanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat ederek kayıt ve güncelleme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. İsteğe Tabi sigortalı olan hastaların Hastanemizde muayene olabilmeleri için, kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

D - Yurtdışı Evrakı Olan Hastalar


Yurt dışında çalışan, ilgili ülkenin sosyal güvenlik kurumuna bağlı olan ve geçici olarak ülkemizde bulunan hastaların, hastanemizde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için Sosyal Güvenlik Sözleşmesinde belirtilen Sağlık Yardım Belgesi ve Kimliği ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

BAĞ-KUR


Sosyal güvencesi Bağ-Kur olan hastaların Hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Bağ-Kur prim borcu bulunan hastaların, Hastaneye başvuru sırasında, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan, onaylı ve iki ay geçerliliği olan “Sağlık Yardımı Müstahaklık” Belgesinin bulunması gerekmektedir. 

Hastanemize başvuru sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu ile internet üzerinden otomatik bağlantı sağlanarak hastalarımızın, sağlık hizmetlerini kurumun karşılayıp karşılamayacağına bakılmaktadır. Hastalarımızın sosyal güvencesi olduğu halde internet üzerinden yapılan kontroller sırasında, kişinin sağlık hizmetlerinden yararlanamayacağı bilgisi alınmaktadır. Sorunun çözümü için hasta bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumuna yönlendirilir ve Kurumdan sorun çözülünce hastaya muayene kaydı açılabilir. 

Hastanemize başvurmadan önce kurumun sağlık hizmetlerini karşılayıp karşılamadığı e –devlet şifresi kullanılarak https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kontrol edilebilir. 
Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

EMEKLİ SANDIĞI


Emekli Sandığına bağlı olan hastaların Hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Sosyal güvencesi emekli sandığı olan hastalar için başvuru sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu ile internet üzerinden otomatik bağlantı sağlanmakta ve kişinin sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağı kontrol edilmektedir. Kontrol sonucunda kişinin sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağı bilgisi alınırsa, sorunun çözümü için hasta kurumuna yönlendirilir. 

İlgili Sosyal Güvenlik Kurumunun, kişinin sağlık hizmetlerini karşılayıp karşılamadığı e –devlet şifresi kullanılarak https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden kontrol edilebilir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

YEŞİLKART


Yeşil kartlı hastaların hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ve yeşil kart sağlık karneleri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. 

Başvuru anında hastanın yeşil kartı resimli ve onaylı olmalı, ayrıca yeşil kartın vize tarihi geçerli olmalıdır. 

Hasta için Hastane Otomasyon sisteminde kayıt açılmadan önce, internet üzerinden hastanın kurumu ile bağlantı sağlanarak kişinin sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağı kontrol edilmektedir. Bu kontrol sırasında Sosyal Güvenlik Kurumundan “muayeneden yararlanamaz” şeklinde cevap alınması halinde kişiye bağlı olduğu sosyal güvenlik adına kayıt açılamaz. Bu durumda sorunun çözümü için hastalarımız yeşil kartın alındığı kaymakamlığa yönlendirilmektedir.

Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

- 5510 Sayılı Kanun 1.Fıkrasının G.Bendi Kapsamına Giren Hastalar


5510 sayılı kanunun 60. maddesinin g) bendinden, gelir durumu araştırılan ve askeri ücret dikkate alınarak belli bir prim karşılığı hiç bir şekilde sigortası olmayan, bununla birlikte başka bir ülkede sağlık sigortası bulunmayan ve sadece sağlık hakkından yaralanabilen kişiler faydalanabilir.

Yukarıda belirtilen şartlara uyan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumundan gerekli kayıt ve güncelleme işlemlerini yaptırdıktan sonra, hastanemizde kayıt sırasında yapılan sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağına dair kontrollerin olumlu olması halinde, muayene kaydı alabilirler. Kayıt sırasında kişinin kimliğinin ya da kimlik yerine geçebilen resmi bir belgenin yanında olması gerekir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

2 - 4447 İşsizlik Ödeneği Alan Hastalar


İşsizlik Sigortası, bir iş yerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenlere uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılayarak kendilerinin ve aile fertlerinin zor duruma düşmelerini önleyen, sigortacılık tekniği ile faaliyet gösteren, devlet tarafından kurulan zorunlu bir sigorta koludur.

Çalışanın işten ayrılması halinde 15 gün içerisinde işveren; örneği İş-Kur tarafından hazırlanan “İşten Ayrılma Bildirgesi”nin bir suretini işçiye bir suretini de İş-Kur İl Müdürlüğüne vermek zorundadır. Daha önce SSK’lı olarak çalışan işçi sağlık hizmetlerinden yararlanacağı kurumu değiştiği için bunu Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirerek kurum güncellemelerini yaptırmalıdır.

Hastanemize muayene için müracaat edildiğinde kimlik ya da kimlik yerine geçen resmi bir belgenin kişinin yanında olması gerekir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

3 - 1005 İstiklal Madalya Olan Hastalar


1005 sayılı kanuna göre istiklal madalyası verilen kişiler ve eşleri bu kurumdan yararlanabilmektedir. Hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen resmi bir belge (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı vb) ile müracaat edilmesi gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

4 - 2828 Çocuk Esirgeme Kurumundan Gelen Hastalar


Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümlerine göre korunma, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinden ücretsiz faydalanan kişilerin hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen resmi bir belge ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

- Oturma İzni Olan Yabancı Uyruklu Hastalar


Yabancı bir ülkede çalışan veya ticaret yapan Oturma izni olan hastaların, Sosyal güvenlik kurumundan dokuz (9) ile başlayan kimlik numarası almaları gerekmektedir. Sosyal güvenlik kurumu tarafından kaydı yapılan ve hastanemize muayene için başvuran hastalar için internet üzerinden sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacağına dair kontrol yapılır. Kontrol sonucunda hasta sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor ise muayene kaydı açılır. Oturma izni olan yabancı uyruklu vatandaşların, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen kimlik numarasının yazılı olduğu pasaport ile hastaneye müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

- 18 Yaş Altı Sosyal Güvencesi Olan Hastalar


18 yaşından küçük olan ve ailesinin herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Kişiler 18 Yaş Altı Sosyal Güvencesinden yararlanabilirler. 18 Yaş altı Sosyal güvencesi ile sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için kişilerin ilgili Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak gerekli kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtları yapılan 18 yaş altı hastaların hastanemize kimlik ile başvurması yeterli olacaktır. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

7 - Resmi Kurumlardan Gelen Hastalar


Diğer Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarında olduğu gibi, resmi kurumlarda çalışan kişiler ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için, internet üzerinden, kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanıp faydalanamayacaklarına dair kontroller yapılır. Kontrol sonucunda, kişi sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyorsa hasta kaydı açılır; sağlık hizmetlerinde faydalanamayacağına dair uyarı alınırsa kişi kurumuna yönlendirilir.

15.10.2010 tarihi itibariyle Türk silahlı kuvvetlerine bağlı olarak görev almakta olan rütbeli – rütbeli yakınları ve sivil memur – sivil memur yakınları Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamına alınmıştır.

Askeriyeye bağlı Meslek Yüksek Okulunda okuyan öğrenciler de bu kuruma dahildir. 
SGK 657 tabii memur olan kişi ve yakınları 
4/B Kapsamında sigortalı sayılan kişi ve yakınları 
4/C Kapsamında sigortalı sayılan kişi ve yakınları kurum kapsamındadır.
Hastaların kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

8 - Asker Er-Erbaş


Vatani görevini yapmakta olan Er - Erbaşlar askeri hastaneden aldıkları sevk evrakları ile hastanemizde muayene olabilmektedirler. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan Muhtaç, Er – Erbaş yakınlarının, bağlı oldukları askerlik şubelerine verdikleri dilekçeler karşılığında, erbaş yakınlarına verilen sağlık karneleri ve kimlikleri ile hastanemize başvurmaları yeterlidir. Karnenin vize tarihi hastaneye başvuru tarihinde geçerli olmalıdır. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

- Bankalardan Gelen Hastalar


Vakıfbank Emekli Sandığı Vakfı 
Ziraat Bankası Emekli Sandığı Vakfı 
Halk Bankası Emekli Sandığı Vakfı 
İş Bankası 
Şeker bank Emekli Sandığı Vakfı 
Garanti Bankası Emekli Sandığı Vakfı 
Yapı Kredi Bankası
Yukarda belirtilen Bankalarda çalışan banka personellerinin muayene olabilmeleri için, kurumlarından alacakları sevk evrakı ve kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

10 - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine mensup kişilerin hastanemizde muayene olabilmeleri için kurum tarafından verilen Karne ve kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

11 - Türkiye Büyük Millet Meclisi


Cumhuriyet senatosu üyelerinin ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının; milletvekillerinin ve bakmakla yükümlü oldukları yakınlarının karne ve kimlikleri ile müracaat etmeleri, diğer TBMM çalışanlarının ise kimlik ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

12 - Huzur Evlerinden Gelen Hastalar


Zübeyde Hanım huzurevinden gelen hastalar sevk evrakı ve kimlik ile müracaat etmelidir. Zübeyde Hanım Huzurevi dışında kalan diğer huzurevi sakinlerinin Kimlik ile başvurusu yeterlidir. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

13 - Üniversitede Okuyan Öğrenci Hastalar


Üniversitelerde okuyan öğrencilerin hastaneye başvuru sırasında, sağlık giderlerinin ilgili üniversite tarafından karşılanacağına dair, üniversite tarafından yazılan yazı (Üniversite Sevk belgesi) ve kimlik ile müracaat etmeleri gerekmektedir. Bazı üniversiteler öğrencilerinin muayene olabilmesi için müracaatları sırasında vizeleri geçerli Öğrenci Sağlık Karnesi olmasını şart koşmaktadır. Üniversite öğrencilerinin Öğrenci Sağlık Karneleri hakkında detaylı bilgiyi okudukları üniversitenin ilgili biriminden öğrenmelerinde fayda vardır. Hastanemizin acil servinse başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

14 - Adli Vakalı Gelen Hastalar


Adli Vakalı olarak muayene olması gereken, Jandarma, karakol, savcılık ve mahkemelerden gönderilen hastalar, ilgili kurumun hastanemize gönderdiği resmi yazı ve kimlik ile müracaat etmelidir.

15 - Trafik Kazalı Gelen Hastalar


Trafik kazası sonucunda hastanemize başvuran hastaların kimlik ve trafik kazalı evraklarıyla birlikte müracaat etmesi gerekmektedir. Başvuru sırasında hastanın yanında bulunması gereken trafik kazası evrakları şunlardır;

Trafik Kazası tespit tutanağı olmalıdır, eğer yok ise; 
Sürücülerin ifade tutanakları 
Görgü tespit tutanağı 
Olay yeri terk tutanağı 
Olay yeri basit krokisi 
Savcılık soruşturması sonucu 
Yurtdışından gelen trafik kazalı hasta için yurtdışı evrakıdır.
Hastanemizin acil servise başvurulduğunda hastanın sosyal güvencesine bakılmaksızın hastanın gerekli acil muayenesi öncelikli sağlanır. Hastanın tedavisi bittikten sonra gerekli belgeler hasta ya da yakınlarından istenmektedir.

16 - Ücretli Hastalar


Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve ücretli olarak muayene olmak isteyen hastaların hastanemizde muayene olabilmeleri için kimlik ya da kimlik yerine geçen (ehliyet, pasaport, evlilik cüzdanı gibi) resmi belgelerden biri ile müracaat etmesi gerekmektedir.

17 - Ödeme Gücü Olmayan Hastalar


Sosyal güvencesi olmayan ve Ücret ödeme gücü bulunmayan hastalar ilgili kaymakamlığa başvurarak Yeşil Kart talebinde bulunabilirler.

 

Çelikhan Devlet Hastanesi Randevu Al Çelikhan Devlet Hastanesi Mhrs Randevusu Çelikhan Devlet Hastanesi Tahlil Sonucu Çelikhan Devlet Hastanesi Telefon ve Fax Numarası
Etiketler » Çelikhan Devlet Hastanesi Randevu Al  » Çelikhan Devlet Hastanesi Mhrs Randevusu  » Çelikhan Devlet Hastanesi Tahlil Sonucu  » Çelikhan Devlet Hastanesi Telefon ve Fax Numarası  

SAĞLIK HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri