Kayseri Şehir Hastanesi - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Kayseri Şehir Hastanesi

Kategori : Devlet Hastanesi
İl : Kayseri Özel Hastaneleri
Randevu : Kayseri Şehir Hastanesi Randevu Almak İçin Tıklayınız
Tahlil Sonucu : Kayseri Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu İçin Tıklayınız
Fark : %
Telefon :
Randevu Telefonu : 182
Fax :
Link : Devlet Hastanesi web sitesi
Mail :
Adres :

Kayseri Şehir Hastanesi Ne zaman açılacak

 Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık sektöründe bölgesel hizmet verecek bir eğitim araştırma hastanesi kurulması planlanmıştır. Bu amaçla İlimiz Kocasinan İlçesi Şeker Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde Tarım İl Müdürlüğüne ait 500.000 m2 mera vasıflı arsa ıslah edilerek,  Kampus Hastanesi yapılmak üzere satın alınmıştır. Mülkiyeti Sağlık Bakanlığı (Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü) adına tahsisi sağlanmıştır. Ayrıca Şeker Fabrikası tarafından hastane yapılmak üzere 251.605,83 m2 arsa ile mevcut arsanın karşısında TOKİ adına kayıtlı 45 ada, 3 pafta, 24 parselde kayıtlı 192.000 m2 arsanın takası yapılmış ve bu konudaki imar planı değişikliği son aşamaya gelmiştir. Belediyeye ait 59.000 m2 arsa ile toplam arsa 732.000 m2 olmuş, burada hastane için gerekli arsa bütünlüğü sağlanmıştır.

 

 
2008 yılı içerisinde zemin etüdü yapılarak 2009 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından yeterlilik ihalesi yapılan Kayseri Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi için 7 firmaya yeterlilik verilmiş, ihale Türk-İtalyan ortak girişim grubu olan YDA İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. & INSO Sistemi Per. Le. Infrastrutture Sociali SPA iş ortaklığında kalmıştır. Müteahhit firma hastanenin temel kazılarına 2012 yılı içerisinde başlamış, zemin sertleşmesi ve beton santralleri ile şantiye binaları yapılmış olup, ayrıca hastane alanı içerisindeki 6 bloğun jet grout (zemin iyileştirilmesi) tamamlanmıştır. Revize olan kesin projeler, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve uygulama projelerinin onayı beklenilmektedir. Merkez Hastane ve Rehabilitasyon Hastane inşaatının alt yapı çalışmaları tamamlanmış, (kazı, drenaj, grobetonu, koruma betonu ve izolasyon işleri) inşaatına 2014 yılında başlanılmış, inşaat devam etmektedir. 
 
 Kayseri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Sağlık kampusu); 900 yataklı Genel Hastane, 258 yataklı Kadın Doğum Hastanesi, 126 yataklı Psikiyatrı Hastanesi, 200 yataklı Rehabilitasyon Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatrı Hastanesinden oluşan toplam 1584 yataklı olarak hizmet verecektir. Sağlık Kampüsünün 6 ana hastane binası haricinde sosyal tesisleri, alışveriş merkezleri bulunmaktadır. Ayrıca 38 ameliyathane ile günlük 2.500 kişi kapasiteli acil servis, 144 yoğun bakım yatağı ile görüntüleme merkezleri, laboratuarlar ve iki adet helikopter pisti yer alacaktır. Hastanenin oturum alan 180.000 m², kapalı alanı ise 460.000 m2 dir. Yapılacak hastanenin kapalı otoparkı toplam 3.000 araçlık ve bunun (% 5) 150’ si engelli aracı otoparkı olarak yapılacaktır.
 
Hastanenin bulunduğu arsaların zemin sertleşmesi yapılarak inşaata başlanılmış ve Rehabiltasyon Hastanesinin kaba inşaatı % 100 seviyesinde, Kalp Damar Hastanesi % 75, Genel Hastane % 50, Kadın Doğum Hastanesi % 50, Merkez Hastane % 55, Psikiyatr %18 seviyesindedir. Diğer hastanelerin inşaatına başlanmış ve devam etmektedir. Fiziki gerçekleşme % 17'dir.

Kayseri’de yaklaşık 600 Bin metrekare alanda, toplam 420 Milyon Euro’luk dev yatırımla hayat geçirilen ve inşaatına ilk başlanılan Kamu Özel Ortaklığı (Public Private Partnership-PPP) projesi olması nedeniyle de önemli bir konumda olan hastane şantiyesinde incelemelerde bulunan ve firma yetkililerinden bilgi alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: “Doktorun hastasını 44-45 yaşına kadar görmediği çok hasta geçti bu memlekette. Reçete ile muayene etmeden ama şimdi buraya kurulacak hastane ile beraber Türkiye’nin gelişen yüzünü hep beraber hissetmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Kayseri Şehir Hastanesi Randevu Al Kayseri Şehir Hastanesi Mhrs Randevusu Kayseri Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu Kayseri Şehir Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri Kayseri Şehir Hastanesi Telefon ve Fax Numarası
Etiketler » Kayseri Şehir Hastanesi Randevu Al  » Kayseri Şehir Hastanesi Mhrs Randevusu  » Kayseri Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu  » Kayseri Şehir Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri  » Kayseri Şehir Hastanesi Telefon ve Fax Numarası  

SAĞLIK HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri