İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi

Kategori : Devlet Hastanesi
İl : İstanbul Özel Hastaneleri
Randevu : İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Randevu Almak İçin Tıklayınız
Tahlil Sonucu : İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu İçin Tıklayınız
Fark : %
Telefon :
Randevu Telefonu : 182
Fax :
Link : Devlet Hastanesi web sitesi
Mail :
Adres :

Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Ne zaman açılacak

Ä°stanbul’un mega projeleri arasında sayılan ve inÅŸaat halinde Ä°kitelli SaÄŸlık Kampüsü'nün inÅŸaat sürecini ilgilendiren önemli bir geliÅŸme yaÅŸandı.

 

Rönesans Holding’ten yapılan açıklamada, 2.682 yatak kapasitesi ve yaklaşık 820 bin metrekare ihale dönemi kapalı inÅŸaat alanı ile, Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi (PPP) modeli kapsamında ihale edilen en büyük projeler arasında yer alan Ä°stanbul Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü'nün yüzde 100 hissesinin satın aldığı belirtildi. Yatırım süresi 3 yıl ve iÅŸletme süresi 25 yıl olan saÄŸlık kampüsünün, 10 bin çalışanı ile günlük 100 bin ziyaretçiye hizmet vermesi öngörülüyor.

 

Konuyla ilgili olarak Rönesans SaÄŸlık Yatırım’ın yaptığı resmi açıklama ÅŸöyle:

Ä°stanbul Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü “Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi Modeli ile Ä°stanbul Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü Yapım Ä°ÅŸleri ile Ürün ve Hizmetlerin Temin Edilmesi Ä°ÅŸi” kapsamında kurulmuÅŸ olan “Ä°stanbul Ä°kitelli Uluslararası SaÄŸlık Hizmetleri Yatırım ve Ä°ÅŸletme A.Åž.” isimli özel amaçlı ÅŸirketin yüzde100 hisseleri, Rönesans SaÄŸlık Yatırım A.Åž. ve Rönesans Holding A.Åž. tarafından 29.07.2015 tarihinde satın alındı.

2682 yatak kapasitesi ve yaklaşık 820.000 m2 ihale dönemi kapalı inÅŸaat alanı ile, Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi (PPP) modeli kapsamında ihale edilen en büyük projeler arasında yer alan Ä°stanbul Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü, yaklaşık 800 dönümlük bir arazi üzerinde inÅŸa edilecektir.

 

SaÄŸlık kampüsü kaç yataklı olacak?

 

Genel Hastane: 443

Çocuk: 451

Onkoloji: 359

Kadın Doğum: 451

Nöroloji ve Ortopedi: 347

KVC: 303

Psikiyatri: 128

FTR: 200

emeli 16 Åžubat 2014’te CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın da katıldığı temel atma töreniniden bu yana Ä°kitelli Åžehir Hastanesi’nin yapılacağı alanda inÅŸaatın baÅŸlamaması tepki çekmeye devam ediyor.

Temeli 16 Åžubat 2014’te ErdoÄŸan’ın katıldığı törenle atılan Ä°kitelli (BaÅŸakÅŸehir) Åžehir Hastanesi‘nde aradan geçen bugüne kadar çivi bile çakılmadı. Hastane yapılacak alanda temel atma töreninde atılan sembolik beton parçasından baÅŸka bir inÅŸaat faaliyeti yok.

Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü yapım iÅŸi ihalesini EmsaÅŸ Ä°nÅŸaat Turizm Ticaret ve Sanayi AÅž (EMSAÅž)’ın da içinde bulunduÄŸu konsorsiyum kazandı. Konsorsiyum, Ä°stanbul Ä°kitelli Uluslararası SaÄŸlık Hizmetleri Yatırım ve Ä°ÅŸletme AÅž’yi (IHIC) kurdu. IHIC ile SaÄŸlık Bakanlığı arasında 25 Mart 2013’te anlaÅŸma imzalandı. IHIC, aradan geçen bir yolla iki kısımlı bir kampüste toplanacak hastane kompleksinin 789 bin 031 metrekare alanı kaplayacağını duyurdu. Projede toplam 2 bin 682 yatak kapasiteli sekiz farklı hastaneyi kapsayan bir entegre saÄŸlık kampüsü yapılması planlanıyordu

BaÅŸakÅŸehir ve KayaÅŸehir bölgesinin tam ortasında 2 milyon metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü tamamlandığında sadece Türkiye’nin deÄŸil Avrupa’nın da en büyük saÄŸlık komplekslerinden biri olacak.

Hangi ilçelere hizmet verecek?
Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Ä°stanbul’un Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beylikdüzü, BaÅŸakÅŸehir, Silivri, Çatalca, Esenyurt ve Avcılar ilçelerine hizmet vermeyi hedefliyor

Rönesans devraldı
AÄŸustos ayı sonunda Ä°kitelli Åžehir Hastanesi ile ilgili açıklama yapan Rönesans Holding 2.682 yatak kapasitesi ve yaklaşık 820 bin metrekare ihale dönemi kapalı inÅŸaat alanı ile, Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi (PPP) modeli kapsamında ihale edilen en büyük projeler arasında yer alan Ä°stanbul Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü’nün yüzde 100 hissesini satın aldığını belirtti. Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü için SaÄŸlık Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi EmsaÅŸ Ä°nÅŸaat kazanmıştı.

 

MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkan Vekili Ali Rıza Arslan’ın ÅŸirketi olarak bilinen EMSAÅž’ın sahip olduÄŸu Ä°kitelli SaÄŸlık Kampüsü’nün hisselerini temmuz ayı sonunda Rönesans Holding satın aldı. Holdingden yapılan açıklamada, “2 bin 682 yatak kapasitesi ve yaklaşık 820 bin metrekare ihale dönemi kapalı inÅŸaat alanı ile, Kamu Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi (PPP) modeli kapsamında ihale edilen en büyük projeler arasında yer alanÄ°stanbul Ä°kitelli Entegre SaÄŸlık Kampüsü, yaklaşık 800 dönümlük bir arazi üzerinde inÅŸa edilecektir.” denildi. Rönesans Ä°nÅŸaat, ÅŸehir hastanelerinin 5 tanesinin yapımını da üstlenmiÅŸ durumda. Ä°nÅŸaat Mühendisleri Odası (Ä°MO) ise böylesi büyük bir kamu ihalesinde inÅŸaatı üstlenen firmanın gizli kapaklı deÄŸiÅŸemeyeceÄŸini, ihale sürecinin kamuoyuyla paylaşılması gerektiÄŸini duyurdu. Oda yetkilileri, “Böyle bir durumda ihale sürecinin tekrar baÅŸtan baÅŸlaması gerekirdi. Yapımı üstlenen firmanın neden iÅŸi yürütemediÄŸi, ihaleyi alan yeni firmanın hangi ÅŸartlarla iÅŸi üstlendiÄŸi gibi soruların açığa kavuÅŸması gerekiyor. Devlete taahhüt ettiÄŸi ÅŸekilde iÅŸini bitiremeyen firmaların bir dizi yaptırıma tabi tutulması lazım.” diye konuÅŸtu.

Öyle anlaşıyor ki bu hukuki iÅŸlemlerden dolayı daha çok bekleyeceÄŸiz.

İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Randevu Al İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Mhrs Randevusu İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi Telefon ve Fax Numarası
Etiketler » Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Randevu Al  Â» Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Mhrs Randevusu  Â» Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Tahlil Sonucu  Â» Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Adres ve Ä°letiÅŸim Bilgileri  Â» Ä°stanbul Ä°kitelli Åžehir Hastanesi Telefon ve Fax Numarası  

SAÄžLIK HABERLERÄ°