Kocaeli Şehir Hastanesi - Özel Hastane Randevu Al , Özel Hastane Arama Motoru

Kocaeli Şehir Hastanesi

Kategori : Devlet Hastanesi
İl : Kocaeli Özel Hastaneleri
Randevu : Kocaeli Şehir Hastanesi Randevu Almak İçin Tıklayınız
Tahlil Sonucu : Kocaeli Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu İçin Tıklayınız
Fark : %
Telefon :
Randevu Telefonu : 182
Fax :
Link : Devlet Hastanesi web sitesi
Mail :
Adres :

Kocaeli Şehir Hastanesi Ne zaman açılacak

 

Kocaeli Şehir Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Gama Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığıyla hayata geçirilecek Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli bugün (20 Mayıs 2015, Perşembe) atıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşen Kocaeli Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni’ne Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, GAMA Holding ve Türkerler Holding yöneticileri ile 5 bini aşkın davetli katıldı.

 

Kocaeli Şehir Hastanesi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Gama Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığıyla hayata geçirilecek Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli bugün (20 Mayıs 2015, Perşembe) atıldı.

 

 

Cephanelik bölgesinde yapılması planlanan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Eski Milli Güvenlik Bakanı Mehmet Vecdi Gönül, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İlçe Belediye Başkanları, Rektör Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Vali Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, AKP eski il başkanı Mahmut Civelek, AKP Kocaeli Milletvekili adayı Radiye Sezer Katıcıoğlu ve vatandaşların katılımıyla atıldı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından GAMA Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Kocaeli Şehir Hastanesi 29 Ekim 2017’de tamamlanmış olacak.

 

‘BÖLGEDE LİDER KOCAELİ’

Geniş bir katılımla açılışı gerçekleştirilen temel atma töreninde kürsüye ilk olarak İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz çıktı. Kocaeli sadece sanayi şehri değildir diyen Durmaz, "Şehrimizde özellikle anne ve bebek ölüm oranlarının Türkiye ortalamasının çok altında olduğu belirtmek isterim. Kocaelimize çok önemli bir değer bu hastaneyle katılmış olacak. Sağlık sektöründeki ciddi atılımlar görülmeye değer. Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte Kocaeli bu anlamda da bölgesinde lider konumda olacak. Hastanenin yapımında emeği geçen değerli büyüklerimize teşekkür ediyor, hayırla vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

6 AYRI HASTANE

Mürsel Durmaz’ın konuşmasının ardından alandakilere hastanenin kısa bir tanıtım filmi izletildi. Ardından kürsüye çıkan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Ülkemizin son yıllarda gerçekleştirdiği atılımların ve gelişimlerin temelinde sağlık yatmaktadır. Sağlık alanındaki gelişmelerinde iyi bir yönetim sonucu olduğu ortadadır. 6 ayrı hastanenin birleşmesiyle yapılacak olan bu yapının Kocaeli’nde yapılması ayrı bir önem arz etmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, bakanlarımıza ve emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum” diyerek hastanenin Kocaeli’nde yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

1 MİLYARLIK YATIRIM

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, "Böyle büyük bir heyecanı sizlerle paylaşıyor olmanın mutluluğu paha biçilmez. Bugün Kocaeli’nde 1.1 Milyar Tl’lik yatırım için birlikteyiz. Hastanemizde emeği geçen eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a, şimdiki Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, ayrıca Cephanelik alanını Kocaeli’ye katan eski Milli Savunma Bakanımız Mehmet Vecdi Gönül’e teşekkür etmek istiyorum. Kocaeli Türkiye’de sağlık alanındaki gelişmeler bakımından örnek illerimiz arasında bulunuyor. Sağlık alanında son 13 yılda çok ciddi bir başarı hikayesi yazılmıştır. Bu güne kadar Kocaeli’nde 543 milyon TL’lik sağlık yatırımı yapılmıştır” dedi.

 

 

 

ARGE VE İNOVASYON

2002 yılında Kocaeli’nde 26 yoğun bakım ünitesi bulunuyordu diyen Işık, "Allah yoğun bakım ünitelerine ihtiyaç duyurmasın fakat geldiğimiz nokta da ilimizde yoğun bakım ünitesi sayısı 623’e çıktı. Bu sayı şehir hastanemizin açılışıyla daha da artacak. Gelişmeler sadece sağlık alanında olmuyor. Sanayi anlamında da ciddi atılımlarımız var fakat biz gelişmelerin ve özellikle teknolojik faaliyetlerin sağlık gelişmeleriyle iç içe olmasını istiyoruz. Türkiye genelinde arge ve inovasyon çalışmalarına ciddi yatırımlar yapılıyor. Sağlık sektöründe teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz” diye konuştu.

 

ASGARİ ÜCRETİN ARTMASI..

Teknolojik gelişmelerin ülke adına gerçekleşmesi gerektiğini belirten Işık, "Hastaneleri yapıyoruz bu çok güzel fakat amacımız yaptığımız hastanenin teknolojik donanımlarını ülke olarak yerli üretimden tedarik edelim. İlaç sektörü Türkiye’de en fazla cari açık verilen sektörlerden bir tanesi. Türkiye’de asgari ücretin artmasını istiyorsak ilaç ve tıbbi cihaz teknolojisine daha fazla yatırım yapmalıyız. Kendi teknolojimizi üretelim. İlaçlarımızı biz üretelim. Türkiye teknolojideki baş döndürücü gelişmelere seyirci kalmasın” şeklinde konuştu.

 

İNTİHARLARIN NEDENİ..

Birkaç seneye kadar kan almadan şeker ölçümü yapılabilecek diyen Işık, "Teknoloji hızla ilerliyor. Bizde Allahın izniyle geri kalmayacağız. Yakın zamanda sadece kanserli hücreyi tedavi eden yöntem yaygınlaşacak ve bu yöntemle diğer hücreler zarar görmeyecek. Biz de bunlara seyirci kalmıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. İleri teknoloji ve teknolojik yatırımlara teşvik son derece açık ve net olacak. Son dönemlerde dünya genelinde artan intiharlar için çalışma başlattık. Ülkemizde de görülüyor. Biz bu sorunun dna ile ilgili olduğunu araştırıyoruz. İntiharların genetik bir nedeni var mı diye çalışma yapıyoruz” diyerek teknolojik ve bilimsel çalışmalara değindi.

 

 

 

VECDİ GÖNÜL YERLEŞKESİ OLACAK

Yatırımcı firmalara rica da bulunan Fikri Işık, "Kendilerinin hastanemizi özveriyle yapacaklarını düşünüyoruz ondan şüphemiz yok. Fakat kendilerinden bir ricam olacak. Kullanılan malzemelerin maksimum düzeyde yerli olmasını ve teknolojilerin de yerli üretimden olmasını istiyorum. Bu konuyu özel olarak istirham ediyorum kendilerinden” diyerek firma yetkilerine hassasiyetini belirtti. Son olarak eski Kocaeli Valisi, eski Milli Güvenlik Bakanı Mehmet Vecdi Gönül’e değinen Işık “ Cephanelik TSK’nın hizmetindeydi. Vecdi ağabeyimiz buranın Kocaeli halkına kazandırılması için çok mücadele etti. Katkılarından dolayı yerleşkeye Mehmet Vecdi Gönül yerleşkesi adını vereceğiz. Eski bakanımız Osman Pepe ile ilgili de çalışmamız sürüyor” diyerek sözlerini noktaladı.

 

KOCAELİ’NİN BENDE YERİ AYRI

Ardından kürsüye çıkan Vecdi Gönül ise, "Kocaeli halkına her zaman minnettarım. Onlarla çok güzel zamanlarımız geçti. Bu alanın Kocaeli halkına kazandırılması için gerçekten çok mücadele ettik. Zor oldu ama şimdi bakıyorum da çok güzel olmuş. Kocaeli’nin ayrı bir kültürü ve önemi var. O zaman terör olayları baş gösteriyordu. Çok zor zamanları geride bıraktık. Kocaeli’nin o zaman sıcak ve samimi kadroları bana çok yardımcı oldu. Onların arasında bulundum. Bu şehirden yetişmiş insanlar ülkeye değer katmış, katmaya da devam ediyor. Sayın bakanımıza da ince davranışından dolayı teşekkür eder, hastanenin Kocaeli halkına hayırlı olmasını temenni ederim” ifadelerini kullandı.

 

MUHTAR OLAMAZ DEDİLER

Son olarak konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şehir hastanemizin en kısa zamanda bitmesi temennisiyle sözlerime başlıyorum. 14 Ağustos 2001’de AKP’nin yol haritası belirlenmiş, milletin partisi merkezine milleti alarak yola çıkmıştı. Genel başkanımız mevcut Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında AKP’yi sermayenin eline bırakmayacağını, partinin merkezinde halk olacağını ve ülkede hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını belirtmişti. Bakıyorum da şükür bu günlere. Milletimizle hedeflerimizi tek tek gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

ERBAKAN’LA CEVAP VERDİ

Bu gecikmede kaybeden halk oldu diyen Müezzinoğlu, "CHP’nin zihniyeti ortada. Biz alandaki mayın taramasından dolayı 5 ay geciktik diye neden geç kaldınız diyorlar. Biz buraya sizin yüzünüze 3 yıl geç kaldık. İftira var, engel var, Sonra da kalkıp biz halkçıyız diyorlar. Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü var. Lafla peynir gemisi yürümez. Beyinle yürür, akılla yürür, icraatla yürür. Bunlarda hiçbir şey yok. Tarlada izi olmayanın harmanda izi olmaz. Bunların milletin gönlünde izi yok. 7 Haziran’da bu zihniyete gereken cevabı Türkiye ve Kocaeli verecek. Hep beraber önümüzdeki hafta gerçekleşecek mitinge gelecek, yeni Türkiye için bunlara cevap vereceğiz, Pensilvanya’ya cevap vereceğiz değil mi Kocaeli. Bu zihniyet eski Türkiye’yi özledi ama eski Türkiye yok artık. “ diyerek CHP ve cemaate göndermelerde bulundu. Konuşmaların ardından hasta yetkililerine rica eden Mehmet Müezzinoğlu hastanenin 2017 yılı 29 Ekim’e kadar yetiştirilmesini istedi. Hastane yetkilileri de o zamana kadar biteceğini belirtti ve temel atma töreni gerçekleşti.

İzmit’te bin dönümlük eski askeri cephanelik alanına yaptırılacak Kocaeli Şehir Hastanesi’nin temeli dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle atıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılacak olan ve 2017’de hizmete girmesi planlanan hastaneyi 25 yıl süreyle Gama Holding ve Türkerler Holding işletecek. Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı, ‘Şehir Hastanesi’ olarak da adlandırılan 18 Entegre Sağlık Kampüsü’nden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesi, yaklaşık 350 milyon Euro’ya mal olacak.

 

Toplam 1.180 yataklı kampus, yaklaşık bin dönümlük arazi üzerinde 335 bin 648 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, inşaatının 2018 Mayıs ayında bitirilmesi planlanan hastanenin 2017 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılması için söz aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık da “Türkiye, eğer asgari ücretini yukarılara çıkarmak, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak durumunda” dedi. Işık, şunları söyledi: “İstiyoruz ki bu hastaneleri kurarken buradaki cihazları yerli imkanlarla üretelim. İstiyoruz ki vatandaşlarımız Türk malı ürünlerle tedavi olsun, ameliyatları mümkün olduğunca yerli üretimle yapalım, ilaçlarımızı mümkün olduğunca yerli üretimle karşılayalım.”

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Türkiye, eğer asgari ücretini yukarılara çıkarmak istiyorsa, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak durumunda" dedi.
 
Işık, Kocaeli Şehir Hastanesi temel atma töreninde, Kocaeli'de 13 yılda önemli bir dönüşüm yaşandığını belirtti.
 
Türkiye'de 13 yıldaki başarı hikayeleri arasında sağlığın ilk sıralarda bulunduğunu ifade eden Işık, bu dönemde Kocaeli'de 543 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldığını dile getirdi. Bakan Işık, kentte yapılacak sağlık yatırımlarını da anlattı.
 
Türkiye'nin sanayi alanında da önemli bir dönüşüm sağladığını aktaran Işık, şunları kaydetti:
 
 "Artık Türkiye'de sanayide sadece lisansla fason üretim yapan bir ülke değil, artık Türkiye sanayide kendi teknolojisini geliştiren, üretimde katma değerini artıran, kilogram satış fiyatını her yıl daha yukarı taşıyan ülke oldu. Türkiye güçlü olduğu sektörlerde özellikle Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vererek önemli gelişme gösteriyor. Ar-Ge ve inovasyon alanında en fazla sıçrama yaptıracak alanlardan birisi sağlık sektörü. Sağlık, dünyada özellikle en fazla teknolojik yatırımın yapıldığı alanlardan. Dünyada 2005-2013'te sağlık sektörü, yıllık ilaç sektörü, yıllık yüzde 6,5'lik büyüme gösteriyor. 2013'te dünyadaki ilaç sektörünün cirosu 980 milyar dolar oldu. Türkiye'de de 14,6 milyar dolar büyüklükle dünyada 18. sıradayız."
 
Işık, Türkiye'de üretilen kutu ilaçların yüzde 73,5'i yerli üretimle karşılansa bile, katma değeri yüksek ilaçlarda dış ticaret açığı bulunduğunu belirterek, dünyada tıbbi cihaz sektöründeki hacmin 350 milyar dolar olduğunu söyledi.
 
-"Tıp teknolojisinde baş döndüren gelişmeler var"
 
"Türkiye, eğer asgari ücretini yukarılara çıkarmak istiyorsa, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak durumunda" diyen Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 "Biz de hükümet olarak ilaç ve tıbbi cihaz sektörünü Türkiye'nin gelişmesi noktasında ihtiyaç odaklı yaklaşımla ele aldık. İstiyoruz ki bu hastaneleri kurarken buradaki cihazları yerli imkanlarla üretelim. İstiyoruz ki hastanelerde hizmet alan vatandaşlarımız Türkiye'de üretilen Türk malı ürünlerle tedavi olsun, ameliyatları mümkün olduğunca yerli üretimle yapalım, ilaçlarımızı mümkün olduğunca yerli üretimle karşılayalım. Tıbbi cihazlarımızda mümkün olduğu kadar dünyayla işbirliği yaparak yerli üretimi artıralım. Türkiye, hastanenin teknolojisini de üreten bir ülke olma seviyesine ulaşsın. Türkiye sadece teknolojiyi kullanan ülke olmasın, teknolojide üreten ülke olsun. Tıp teknolojisinde baş döndüren gelişmeler var. Daha düne kadar damardan alınan kanla şeker ölçümü yapılırken bugün parmak ucundan alınan kanla ölçülüyor. Ama birkaç seneye kadar hiç kan almadan sadece parmağınızı bir cihaza göstereceksiniz ve o cihaz kandaki şeker miktarını ölçecek."
 
Kanserin tedavisinde yakında sadece kanserli hücreyi öldüren teknolojinin yaygınlaşacağına dikkati çeken Işık, bu nedenle Sağlık Bakanlığıyla önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
 
Fikri Işık, yerli üretimle ilgili başarılar sağlanacağına işaret ederek, "Artık kamu alımlarında, sağlıkta yerli üretime yüzde 15 fiyat avantajını zorunlu kıldık. Arzumuz, bürokratlarımızın bu düzenlemelerin kenarından dolaşıp delmemesi. Buradan bütün bürokratlarımıza sesleniyorum. Yüksek teknolojili ürünlerde fiyat avantajını yüzde 15 olarak uygulamak zorundasınız. 'Ben yüzde 1, yüzde 2 uygularım, canımın istediği gibi uygularım' deme hakkınız yok. Bunu Sağlık Bakanımızla yakından takip ediyoruz. İstiyoruz ki bu ülke teknoloji tüketen bir ülke olmasın, istiyoruz ki teknoloji üreten çocuklar olarak yetişsin" değerlendirmesinde bulundu.
 
İntihar vakalarının dünyada hızla yaygınlaştığını dile getiren Işık, Sağlık Bakanlığıyla intiharların genetik sebeplerinin olup olmadığının araştırılmasıyla ilgili proje başlattıklarını bildirdi.
 
Konuşmaların ardından Bakan Fikri Işık, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve şirket yetkilileri temel atma butonuna bastı.
 
- Kocaeli Şehir Hastanesi
 
Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından Gama Holding ve Türkerler Holding iş ortaklığıyla temeli atılan hastane, sağlıkta hizmet kalitesinin artırılması, tedavi çeşitliliğinin ülke geneline yayılması, sağlık alanında bölgesel gelişimin tamamlanarak etkin sağlık hizmetinin sunulabilmesi hedefiyle projelendirildi.
 
Toplam 350 milyon avroluk yatırımla inşa edilecek Kocaeli Şehir Hastanesi, 368 bin 668 metrekarelik arsa alanına kurulacak.
 
Bin 180 yatak kapasiteli hastane projesini hayata geçirecek Gama Holding ve Türkerler Holding, hastanenin 25 yıllık işletme hakkına da sahip olacak.
 

Kocaeli’de 20 Mayıs’ta temelleri atılan Şehir Hastanesi’nin inşaatı için şantiye kurulumu ve inşaat alanı temizleme işlemleri başladı. Bir tarafta hafriyat çıkartılırken, bir taraftan da 3 bin işçinin kalacağı ve ihtiyaçlarını gidereceği şantiyenin kurulu devam eden inşaat alanında, hastanenin inşaatının en geç 8 ay içinde başlaması planlanıyor. Hastanenin yapılacağı yerin tamamen kaya olması nedeniyle tepenin düzleştirilmesi çalışmasının işi uzattığı öğrenildi. Hastanenin inşaat alanında 3,5 milyon hafriyat çıkması bekleniyor.

 

DİNAMİTLE PATLATACAKLAR

 

Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılan Şehir hastanesi, 29 Ekim 2017 tarihinde teslim edilmesi planlandı. Ancak inşaatın yapıldığı alanının tamamen kaya olması nedeniyle ihaleyi alan GAMA ve Türkerler ortaklığı öncelikle hastane inşaatının yapılacağı alanı düzleştirecek. Kayaların olması nedeniyle firma kepçe ve iş makineleri ile sökmeye çalışacak. Söküm işlemlerinin olmayacağı yerlerde ise dinamitle küçük patlamalar yapılacak. konutlara ve TEM otoyoluna yakın olan inşaat alanında yüksek derecede patlamalar yapılmayacak.

 

3 BİN İŞÇİ ÇALIŞACAK

 

Şu anda tepenin söküm işlemlerini başlatan firma, bir taraftan hafriyatla inşaat alanının bazı noktalarında dolgu yaparken, bir yandan da şantiyenin yapımını sürdürüyor. Şu anda prefabrike olarak 4 şantiye binasını yapan şirket, 3 bin işçinin, inşaatta çalışacak olan yönetici ve mühendislerin kalacağı, yemeklerini yiyecekleri yemekhane, kalacakları yer ve ihtiyaçlarını görecekleri alanları tamamladıktan sonra işçilerini inşaat alanına getirecek.

 

3,5 MİLYON HAFRİYAT ÇIKACAK

 

3,5 milyon hafriyatın çıkması beklenen inşaat alanında Kocaeli Devlet Hastanesi’nin inşaatında olduğu gibi fore kazık çakılmayacak. İnşaat alanın zeminin çok sağlam olduğunu belirten yetkililer, kazık çakma işlemenin yapılmaması çalışmalarını rahatlattığını belirtti. İnşaat alanında aynı zamanda inşaatın tüm beton ihtiyacını karşılayacak olan beton santrali de kurulacak.

 

350 MİLYON EURO’YA MAL OLACAK

 

Şehir hastanesi368 bin 668 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Hastanede 494 yataklı Genel Hastane, 116 yataklı Onkoloji Hastanesi, 246 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 124 yataklı KVC hastanesi, 100 yataklı Adli Psikiyatri Hastanesi, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yer alacak. Ayrıca projede açık ve kapalı 3200 araçlık otopark olacak. GAMA ve Türkerler Firmalarının ortaklığında 350 milyon Euro maliyetle inşa edilecek olan hastane, 25 yıllığına Gama ve Türkerler holding tarafından işletmesi yapılacak.

 

 

 

Kocaeli Şehir Hastanesi Randevu Al Kocaeli Şehir Hastanesi Mhrs Randevusu Kocaeli Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu Kocaeli Şehir Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri Kocaeli Şehir Hastanesi Telefon ve Fax Numarası
Etiketler » Kocaeli Şehir Hastanesi Randevu Al  » Kocaeli Şehir Hastanesi Mhrs Randevusu  » Kocaeli Şehir Hastanesi Tahlil Sonucu  » Kocaeli Şehir Hastanesi Adres ve İletişim Bilgileri  » Kocaeli Şehir Hastanesi Telefon ve Fax Numarası  

SAĞLIK HABERLERİ

1 2 3 4 5 6 İleri